Steven Spielberg halusi tehdä Tappajahai 2:n – tällainen se olisi ollut

Ohjaaja olisi halunnut viedä haielokuvat veriseen menneisyyteen.

Steven Spielbergin Tappajahai on kiistämättä yksi aikansa merkittävimmistä Hollywood-elokuvista, joka sai useammankin sukupolven miettimään kahteen kertaan veteen menemistä. Elokuva sai jättimäisen menestyksen myötä tietenkin useamman jatko-osan, jotka eivät millään nousseet alkuperäisen tasolle.

Shoot This Now -podcastissä vieraillut Mark Ramsey kertoo kuitenkin, että Tappajahai 2 olisi voinut olla hyvin erilainen, mikäli Spielberg olisi päästetty sen ohjaksiin. Kyllä vain, Spielberg itse asiassa halusi tehdä jatko-osan, mutta studio ei tähän suostunut. Syynä oli mestariohjaajan suunnitelmat jatko-osaa varten: hän halusi tehdä Tappajahain esiosan, joka olisi kertonut surullisenkuuluisan USS Indianapolisin miehistön selviytymiskamppailusta.

”Häntä lähestyttiin Tappajahain jatko-osan tiimoilta, ja hän sanoi tekevänsä sen, mikäli leffa kertoo Indianapolisista, ja he sanoivat ei, joten hän sanoi ei. Ja niinpä he lähtivät omille teilleen”, Ramsey selittää tapahtuneesta.

USS Indianapolisin tarina on monille tuttu Robert Shaw’n ikimuistoisen hyytävästä monologista Tappajahaissa. Mikäli koko tarinan haluaa nähdä elokuvamuodossa, täytyy valitettavasti suunnata katseensa Mario Van Peeblesin ohjaamaan USS Indianapolis: Men of Courage -elokuvaan, jonka pääosissa nähdään Nicolas Cage, Tom Sizemore ja Thomas Jane.

YouTube video

Lähde: The Wrap

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut