Toimituksen suosikit: Oudot rakkaustarinat jyräsivät

Ensi-iltoja on peräti viisi kappaletta, mutta ne kaikki ovat tarinaspektrin oudommasta päästä. Isoin tuotanto on Jordan Peelen odotettu Nope-pelottelu, joka onnistui jakamaan mielipiteet niin, että keski-arvoissa Toimituksen suosikeiksi nousi pari omalaatuista rakkaustarinaa.

19.8.2022 11:42

Viikon viidestä uutuuselokuvasta Episodin toimituksen suosikiksi nousi Cannesin voittaja Titane, jota ei kuitenkaan ihan kaikille voi suositella. Tarina autoihin ihmisiä enemmän vetoa tuntevasta (vai onko se toisin päin?) naisesta, joka päätyy esittämään kadonnutta poikaa, tuo nimittäin paikoin mieleen David Cronenbergin body horrorin. Mystisen tarinan seuraaminen onkin kuin hidastetun auto-onnettomuuden seuraamista.

Kakkoseksi nousi Fire of Love -dokumentti tulivuoria koluavasta pariskunnasta. Vakka on tosiaan kantensa valinnut, sillä heitä yhdisti niin suuri rakkaus tulivuoria kohtaan, että he pyhittivät elämänsä niiden tutkimiselle perheen perustamisen sijaan. Palavan intohimon tuntee.

Jordan Peelen kolmas elokuva Nope jakoi mielipiteitä, mikä yleensä johtaa sijoitukseen Toimituksen suosikit -taulukon puolivälin tietämillä. Osalle mystiset tapahtumat syrjäisellä hevostilalla ja sen ympärillä toivat mieleen M. Night Shyamalanin, joka muutaman hyvän vastaanoton saaneen elokuvan jälkeen joutui kaltevalle pohjalle Signsin myötä. Osan mielestä edelleen hyvältä näyttävä elokuva oli herkullisesti aukeava viihdyttävä painajainen, suoranainen mestariteos.

Verimalja on mielenkiintoinen tapaus, monta vuotta työn alla ollut kotimainen indie-seikkailu. Pitkä tuotantoaika näkyy niin muutoksissa esiintyjien habituksessa kuin myös kerrontataitojen kehittymisessä. Vaikka kunninhimo on hatunnoston arvoinen suoritus, ovat tekijät ehkä sittenkin haukanneet hieman liian suuren palan purtavakseen.

Viidennen uutuuden, japanilaisen rahasampofranchisen viimeisimmän tuotoksen Dragon Ball Super: Super Hero ehti nähdä vain yksi toimittaja, hänkin täysi ummikko Dragon Ball -maailmassa. Onneksi itse elokuvassa ei ole pahemmin juonta, vain koko ajan voimiaan lisääviä hyviksiä ja pahiksia, jotka mättävät toisiaan yhä enemmän tuhoa aiheuttaen. Ysärin supersankarisarjikset mieleen tuova mäiske innoitti kolmeen tähteen.

 

Lisää luettavaa