TOP-12 surkeasti roolitetut Marvel-hahmot – Marvelkin voi olla erehtyväinen

Marvelin Cinematic Universe on yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä elokuvafranchiseja. Marvel-leffat ovat tahkonneet jo miljardeja ja taas miljardeja dollareita. Ja lisää tulee!

Ei Marvel kuitenkaan aina osu kohteeseensa. Toisaalta voisitko ajatella jotain muuta kuin Robert Downey Jr:ää Tony Starkina tai että Chris Hemsworthin tilalla olisi joku toinen Thor? Entä jos Dave Bautistan tilalla Draxia näyttelemässä olisi vaikkapa Jason Statham?

Marvel uskaltaa myös ottaa riskejä, kuten Tilda Swintonin sukupuoliroolit ja rotualkuperät kokonaan unohtava Ancient One osoittaa. Entäs Ant-Man tai tuleva Black Panther?

Sitten on niitä huteja. Alla 12 heikoimpaa Marvelin roolitusta.

12. Rebecca Hall Maya Hansenina

Sarjakuvissa Maya on älykäs tiedenainen, joka kehittää Extremis-viruksen Aldrich Killianin kanssa. Iron Man 3:ssa Maya on vain nainen, joka haluaa kostaa Tonylle, koska Tony harrasti tämän kanssa seksiä aikoja sitten.

Miten tiedenaisesta on saatu käännettyä kostonhimoinen ex-petikumppani? Eihän tämä nyt kovin hyvin mennyt.

11. Idris Elba Heimdallina

Idris oli juuri näytellyt Nelson Mandelaa, kun hän joutui palaamaan Thor: The Dark Worldin lisäkuvauksiin. Hän kuvaili kokemusta kidutukseksi: ”24 tuntia aikaisemmin olin Mandela, sitten minulle puettiin tämä typerä liivi päälle, laitettiin peruukki päähän, käteeni iskettiin miekka ja silmiini laitetettiin piilolasit. Se murskasi sydämeni.”

Ikävä kyllä tämä ankeus näkyy yleensä niin loistavan Idriksen työssä. Heimdall on pökkelö. Turhanpäiväinen hahmo koko leffassa.

10. Edwad Norton Hulkina

Hollywood pitää Edward Nortonia hankalana tapauksena. American History X:n kuvausten jälkeen ohjaaja Tony Kaye joutui vetämään mainoksia lehdistä. Hän haukkui myös Nortonin narsistiseksi harrastelijaksi.

Eikä se jäänyt ainoaksi kauhutarinaksi, sillä Punaista lohikäärmettä kuvatessaan Norton käveli eräänä päivänä kuvauspaikalle käsissään useita itsekirjoitettuja ja -muokattuja käsikirjoituksen sivuja, joita hän vaati kuvattavaksi.

Norton sai hirveän kohtauksen, kun hänen kirjoittamiaan kohtauksia ei edes ollut viimeisessä leikkausversiossa.

Miekosen ura onkin ollut tämän jälkeen hieman notkollaan. Saapa nähdä mitä hän tekee tulevaisuudessa.

9. Natalie Portman Jane Fosterina

Natalie Portman on yksi lahjakkaimpia nykynäyttelijöitä. Hänen roolituksensa Thoriin oli kuitenkin kummallinen veto.

Jane Foster on vain romanttinen sidekick. Natalie ei tunnu edes nauttivan roolistaan. Ei siis yllätä, että Natalieta ei nähdä Thor: Ragnarokissa.

Portmanin roolitus on hyvä osoitus siitä, kun pelkkä tähtivoima ei riitä. Elokuvatähtikin on vain ihminen. Jos ei nappaa, niin ei nappaa.

8. Mickey Rourke Ivan Vankona

On helppo käsittää, miksi Rourke palkattiin Iron Man 2:n pahiksen rooliin. Hän oli juuri tehnyt upeat suoritukset Sin Cityssä ja The Wrestlerissä. Rourke oli sen hetken kuuminta tavaraa.

Rourke on kertonut jälkikäteen, että hän halusi näytellä epätavallista venäläistä pahista. Hän halusi roolinsa olevan monitahoisempi.

Hän vietti aikaa venäläisissä vankiloissa, jotta saisi aksentin kohdilleen. Hän tutustui myös vankien tatuointeihin, mutta lopulta suurin osa kaikesta tästä metodityöskentelystä päätyi leikkaamon lattialle.

Eikö hahmo sitten maistunut ohjaajalle, vai veikö Rourken hahmo liikaa tilaa Downey Jr:ltä? Sitä emme saa koskaan tietää.

7. Lee Pace Ronan the Accuserina

Guardians of the Galaxy on kaikkien rakastama yllätyshitti, mutta elokuvan heikoin lenkki on leffan pahis, Ronan the Accuser.

Pace on kertonut, että halusi esittää Ronanin Osama bin Ladenin kaltaisena terroristina. Tämä ei kuitenkaan ehkä välittynyt valkokankaalle, sillä Ronan on lähinnä itkupotkuraivareita saava kehityshäiriöinen teini.

Sinänsä sääli, koska Marvelilla on hienoja pahiksia, mutta niiden tuominen valkokankaille on ollut hieman hankalaa. Joko pahikset ovat jättimäisiä, tietokoneella tehtyjä kosmisia kauhuta tai Ronanin tapaisia omituisia ja vääränlaisia hahmoja.

6. Liv Tyler Betty Rossina

Liv Tyler ei ole monen mielestä kovin muuntautumiskykyinen näyttelijä. Hän näyttelee lähes aina samanlaista hahmoa.

Betty Rossin pitäisi olla vahva nainen Bruce Bannerin rinnalla. Nortonin ja Livin välillä ei kuitenkaan ole minkäänlaista henkilökemiaa. Mutta kuten sanottua, Nortonilla oli omat ongelmansa kuvauksissa. Ehkä hän ei ollut kovin mukava Liviä kohtaan ja se näkyy ruudulla?

5. Tim Roth Emil Blonskyna

Tim Rothin näyttelemän Emil Blonskyn alter ego, Abomination, on The Incredible Hulkissa vihreän sankarimme päävastustaja.

Blonsky on elokuvassa venäläissyntyinen erikoisjoukkojen komentaja, jolla on brittiaksentti. Aksentti johtui ilmeisesti siitä, että Roth ei onnistunut treenaamaan vakuuttavaa venäläisaksenttia.

Sarjakuvissa hahmo on kova kuin kivi ja tiukempi kuin Hämähäkkimiehen trikoot. Roth? Ei niinkään.

4. Kat Dennings Darcy Lewisinä

Denningsin Darcy Lewisillä ei ole merkitystä Thoreissa. Darcy ei ole edes oikea hahmo sarjakuvista, vaan luotu pelkästään Thor-elokuvia varten. Miksi?

Ilmeisesti hahmon piti olla hauska one-linereita tiputteleva sidekick, mutta siinä mentiin metsään ja vieläpä oikein kunnon rytinällä. Darcya ei onneksi nähdä enää Thor: Ragnarokissa.

3. Christopher Eccleston Malekithina

Thor: The Dark Wordista ei hirveästi kehuttavaa löydy. Elokuvan tarina on tylsä ja se on muutenkin vain perinteinen Hollywoodin tehoste-elokuva.

Malekith on kuitenkin suorastaan hirvitys. Ecclestonin puolustukseksi pitää kuitenkin sanoa, että Malekith on myös sarjakuvissa erittäin yksiulotteinen hahmo. Suorastaan tylsä.

2. Gwyneth Paltrow Pepper Pottsina

Gwyneth ei oikein onnistu tuomaan huumoria ja iloa hahmoonsa Tony Starkin rinnalla. Robert Downey Jr. on kuin hihittelevä aurinko ja Gwyneth hänen vieressään kuin angstinen goottikuu. Kaksikon väliltä ei myöskään välity minkäänlainen henkilökemia, vaikka heillä pitäisi olla rakkaussuhde.

Gwynethin Pepper tuntuisi olevan elokuvassa vain kaitsemassa huonosti käyttäytyvää pikkupoikaa, Tonya.

Gwynethiä ei ole nähty MCU:ssa sitten Iron Man 3:n. Parempi näin.

1. Terrence Howard James Rhodesina

Howard on ohjaajien ja kanssanäyttelijöiden mukaan vaikea ihminen. Eikä hän ole kovin hyvä Iron Manin bestiksenä, Rhodey Rhodesina.

Howardin versio rakastetusta hahmosta on vain valittava ja nalkuttava tylsimys. Tonyllahan on jo yksi valittaja elämässään: Pepper Potts.

Onneksi Iron Manin kuvauksissa tapahtuneet kahnaukset poikivat Howardille potkut ja Rhodesiksi palkattiin mitä mainioin Don Cheadle.

Lähde: What Culture

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut