Genret: Lännenelokuva

Sistersin veljekset

Kunnianhimoinen kummajainen ranskalaisohjaaja Jacques Audiardilta. John C. Reilly ja Joaquin Phoenix ovat mielenkiintoinen pari valkokankaalla, mutta elokuva ei koskaan osaa päättää mitä se haluaa olla. Lopputulos on mielenkiintoinen mutta ajoittain pitkäveteinen sekametelisoppa.

The Magnificent Seven

Pienen maanviljelijäyhteisön suojelijoiksi palkatuista sankareista kertova Seitsemän samuraita on Akira Kurosawan klassikko vuodelta 1954. Vuonna 1960 John Sturges ohjasi siitä amerikkalaisen version 7 rohkeaa miestä, jossa samuraiaikaan sijoitetun alkuperäisteoksen tapahtumat siirrettiin villiin länteen. Nyt Antoine Fuqua (Training Day, Southpaw) on tehnyt tarinasta oman näkemyksensä, joka on yhtä paljon versionti Kurosawan teoksesta kuin Sturgesin elokuvan uudelleenfilmatisointi.

The Salvation

Eva Greenin silmät ja tanskalainen elokuva. Siinä kaksi asiaa, jotka ainakin jäävät mieleen The Salvationin nähtyään. Ensinnäkin, antakaa joku palkinto Eva Greenin silmille! Green näyttelee kaltoin kohdellun ”prinsessan” roolinsa pelkillä silmillään niin vakuuttavasti, että meinaa hahmollaan varastaa koko elokuvan, tai ainakin nousee mielenkiintoisimmaksi kärsijäksi koko joukosta. Madelainen hahmosta välittyy epätoivo, uhma ja vaara pelkästään silmiä katsomalla – sanoja ei tarvita, mutta vähän sylkeä kyllä.

The Lone Ranger

Pirates of the Caribbean -elokuvasarjalla maailmanmenestykseen purjehtinut Gore Verbinski suuntasi pari vuotta sitten katseensa merirosvoista toiseen seikkailuelokuvien lempiaiheeseen – villiin länteen. Omalaatuinen länkkäri Rango voitti vuonna 2011 parhaan animaatioelokuvan Oscarin ja nyt sen vanavedessä niin tyylillisesti kuin käsikirjoituksellisestikin ilmestyy The Lone Ranger. Elokuvan tarina juontaa juurensa 80 vuotta vanhaan seikkailukertomukseen yksinäisestä lainvalvojasta, hänen intiaanikumppanistaan ja Silver-nimisestä hevosestaan, joista on useiden elokuvien, kirjojen ja sarjakuvien ohella tehty vuosikymmeniä kestävä radiokuunnelma ja tv-sarja.