Maa: Etelä-Korea

Peninsula

Peninsula on itsenäinen jatko-osa neljän vuoden takaiselle Juna Busaniin -elokuvalle. Eteläkorealainen zombie-kuvaelma on varsin viihdyttävä ja hyvätunnelmainen teos eikä erityisesti vaadi edeltävän elokuvan näkemistä.

The Handmaiden

Eteläkorealainen Park Chan-wook muistetaan verisen tyylikkäästä ”kostotrilogiastaan” Sympathy for Mr. Vengeance (2002), Oldboy (2003), Lady Vengeance (2005). Väkivallan estetisoijana tunnetun ohjaajan viimeisimmässä elokuvassa väkivaltaa on lähinnä pinnan alla, ja se on luonteeltaan vihjailevaa ja aistillista. Päähuomion saa naisvartalo, jota sidotaan ja kuritetaan, palvotaan ja rakastellaan.

Suuri pähkinäryöstö

Suuri pähkinäryöstö on selkeästi suunnattu perheen pienemmille katsojille. Vanhemmat eivät välttämättä siitä ihan niin paljoa välitä, sillä sen vitsit ja tarina ovat aikalailla tuttua perushuttua. Törmäilyä, vauhtia ja herkullisia tilanteita leffasta kuitenkin löytyy, joten kyllä puolitoistatuntinen menee ihan mukavissa merkeissä koko perheen kanssa.

Moebius

Suomessa ei ole nähty läheskään kaikkia tuotteliaan Kim Ki-dukin elokuvia – ja osa niistäkin on käynyt kääntymässä vain Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla. Jo vuoden 2000 The Isle – Saari ja vuoden 2003 Viisi vuodenaikaa osoittavat miehen monipuolisuutta ja kykyä kuvata brutaalejakin aiheita kauniisti. Samalla ne osoittavat miehen tinkimättömyyttä ja välinpitämättömyyttä muiden mielipiteistä, kun hän on päättänyt jotain kuvata.

Snowpiercer

Eteläkorealainen Snowpiercer on kirjaimellisestikin hyytävä dystopia tuhon jälkeisestä maapallosta ja sen uudella tavalla järjestäytyneistä ihmiskunnan rippeistä. Elokuvan historiassa ilmaston lämpeneminen on vuonna 2014 edennyt sellaiseen pisteeseen, että ihmisten on turvauduttava testaamattomaan tieteelliseen kokeeseen sen pysäyttämiseksi. Yritys kuitenkin epäonnistuu kohtalokkaasti, ja se laukaisee loppumattoman jäätävän talven, joka tuhoaa lähes kaiken elämän planeetaltamme.