Maa: Irlanti

Greta

Greta olisi tarvinnut lisää energiaa ja Isabelle Huppertia ollakseen viihdyttävä kokonaisuus. Huppertin loistavasta roolisuorituksesta huolimatta Neil Jordanin elokuva on turhan hajuton ja mauton ollakseen tuleva kulttiklassikko.

Love & Friendship

Jane Austenin teoksien filmatisoinneista tunnetaan varmasti ainakin Ylpeys ja ennakkoluulo, Järki ja tunteet sekä Emma. Joillekin vannoutuneille harrastajille saattavat olla tuttuja myös Kasvattitytön tarina, Northanger Abbey ja Viisasteleva sydän. Kirjeiden muodossa kirjoitettu Lady Susan julkaistiin vuonna 1871, vuosikymmeniä kirjailijattaren kuoleman jälkeen. Se on aikaisemmin mainittuja teoksia huomattavasti tuntemattomampi teos – mutta toivottavasti ei enää mainion Love & Friendship -elokuvan jälkeen.

Bridget Jones’s Baby

Seuraavaa vaihetta Bridget Jonesin sekasortoisessa elämässä on saatu odottaa turhankin pitkään. Ensimmäinen Helen Fieldingin suosittuihin kolumneihin ja niihin perustuvaan kirjaan pohjautuva elokuva, Bridget Jones – elämäni sinkkuna ilmestyi vuonna 2001. Se sai jatkoa elokuvasta Bridget Jones: Elämä jatkuu vuonna 2004. Suomentamatta jätetty kolmas osa antoi odottaa itseään siis peräti 13 vuotta.

The Lobster

Jos on päässyt näkemään kreikkalaisen Yorgos Lanthimosin vuoden 2009 Cannes-voittajan ja Oscar-ehdokkaan Dogtooth ja pitää siitä, pitää varmaan myös hänen mustaa huumoriaan ja absurdia draamaa viljelevästä uutuudestaan. The Lobster on länsimaissa tutumpien näyttelijöiden ansiosta ehkä sitä katsojaystävällisempikin.

Frank

Jon on musiikintekemisestä haaveileva nuorimies. Hän etsii inspiraatiota kaikesta vastaantulevasta, mutta arkinen toimistotyö ja ajatusvirran katkaisevat vanhemmat häiritsevät luovuutta. Kohtalo puuttuu peliin, kun Jon todistaa rannalla hermoromahduksen saaneen miehen hukuttautumisyritystä.

What If

Wallace (Daniel Radcliffe) on syrjäänvetäytyvä, hieman kömpelö ja itsestään epävarma brittiläinen nuorimies, joka asuu Kanadassa. Hän on jättänyt opintonsa lääketieteellisessä kesken ja lähinnä ajelehtii. Wallace on saanut siipeensä edellisissä suhteissaan ja haluaa lyödä hanskat tiskiin naisten suhteen. Ja niin hän päättääkin, kun eräissä juhlissa jopa hänen kämppäkaverinsa Allan (Adam Driver) löytää elämänsä naisen.