Maa: Sveitsi

Pearl

Kehon muokkauksen ja naisellisuuden yhteyksiä tutkiva Pearl ei ole mikään Pumping Iron II: The Women. Englanninkielisellä tekstityksellä varustettu elokuva on KesäKino Engelin ohjelmistoa.

Youth

Italian kärkiohjaajiin kuuluvan Paolo Sorrentinon uusi elokuva jakoi kriitikot jyrkästi kahteen leiriin Cannesissa. Joillekin Sorrentinon uutuus oli valovuosien päässä mestarin edellisestä elokuvasta, jumalaisesta Oscar-voittajasta Suuri kauneus (2013). Toiset näkivät Youthin puolestaan sen teemojen ja ajatusten luonnollisena ja hauskasti leikittelevänä jatkona, hurmaavana pohdiskeluna ajan ja elämän kulumisesta kahden viisaan vanhuksen näkökulmasta.

In the Shadow of Women

Pierre tekee dokumenttielokuvia symbioottisessa suhteessa vaimonsa Manonin kanssa. Kumpikin tekee elannon vuoksi erilaisia keikkahommia, mutta yhteiselo on valjastettu Pierren elokuvien edistämiseksi. Manon on Pierren tavattuaan luopunut opinnoistaan ja omista urasuunnitelmistaan.

Maggie

Huoneeseensa linnoittautuva tyttö tai poika, joka jurottaa ruokapöydässä haluamatta maistaa mitään ei välttämättä ole pelkästään teini-iässä – hän saattaa myös olla muuttumassa zombiksi. Näin tapahtuu ainakin Maggie-elokuvassa.

Clouds of Sils Maria

Ikääntyvä filmitähti Maria Enders (Juliette Binoche) on matkalla Sils Mariaan, jossa hänen on tarkoitus vastaanottaa palkinto vanhan ystävänsä Wilhelm Melchiorin nimissä, kun hän assistenttinsa (Kristen Stewart poikatyttömoodissa) ylipuhumana suostuu vastahakoisesti tapaamaan ohjaajan, joka haluaa tehdä uuden version näytelmästä, joka teki Endersistä kuuluisan 20 vuotta aikaisemmin.

Ei pelkkää hunajaa

EU:ssa väännetään parhaillaan mehiläisiä tappavien hyönteistorjunta-aineiden käyttörajoituksista. Sveitsiläisdokumentti Ei pelkkää hunajaa ei suoraan ota kantaa kyseiseen aiheeseen, mutta ajankohtaisempi mehiläisistä kertova dokumentti ei voisi olla.