Elokuva-ala jyrähti: elokuvateattereissa lähes 2,4 miljoonaa katsojaa ilman tartuntaketjuja – toimintaa rajoitetaan silti kohtuuttomasti

Uusia koronarajoituksia on ilmeisesti tulossa lisää.

11.8.2021 13:53

Suomen Filmikamari otti kantaa elokuvateattereihin kohdistuneisiin kohtuuttomiin ja eriarvoisiin koronarajoituksiin.

Tiedotteesta:

– Elokuva-ala vaatii, että kahden metrin turvavälivaatimuksesta luovutaan. Vastaavaa turvaväliä ei vaadita millään muulla elämän alueella. Turvallisuudesta huolehditaan muilla keinoin. Tällä hetkellä 2 metrin turvaväli vaaditaan yleisötilaisuuksilta HUS:n ja Uudenmaan alueella, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Kymenlaaksossa ja Lahdessa.

– Korona-aikana, heinäkuusta 2020 elokuuhun 2021 on suomalaisissa elokuvateattereissa käynyt lähes 2,4 miljoonaa elokuvakatsojaa. Elokuvateattereista ei tiedetä lähteneen yhtään tartuntaketjua.

Elokuva-alan menetykset ovat korona-ajalta noin 120 miljoonaa euroa. Teatterit ovat menettäneet noin kahdeksan miljoonaa katsojaa.

Kahden metrin turvaväli teattereissa tarkoittaa sitä, että vain noin 10–25 prosenttia salin kapasiteetista on käytössä. Se ei ole taloudellisesti kannattavaa. Tästä kärsivät niin kotimainen elokuva, elokuvateatterit kuin elokuvien levittäjät.

Pääkaupunkiseudun rajoitukset aiheuttavat myös muun maan elokuvateattereihin, koska elokuvia ei kannata julkaista ilman pääkaupunkiseudun elokuvateattereita.

Lähde: Filmikamari

Lisää luettavaa