Tänään tv:ssä: Miten näin kova ryhmä voi epäonnistua – Vuoden 2013 rikosleffasta piti tulla jotain suurta, mutta se floppasi pahasti

IMDb-arvosana 5,4.

22.4.2023 08:00

Tässäpä elokuva, joka paperilla vaikuttaa erittäin kiinnostavalta. Ohjaajana arvostettu veteraani Ridley Scott. Käsikirjoittajana Pulitzer-palkittu kirjailija Cormac McCarthy. Näyttelijäkaarti vilisee Hollywoodin ykköstähtiä: Brad Pitt, Cameron Diaz, Penélope Cruz ja Javier Bardem.

Elokuvan varsinainen päähenkilö on Michael Fassbenderin esittämä asianajaja, joka leikkii omalla ja läheistensä hengellä sotkeuduttuaan huumeiden salakuljetukseen. Elokuva on kuitenkin yllättävän heikko esitys kaikilta. The Counselor on pitkäveteinen ja kalsea trilleri, jonka tekisi mieli jättää kesken.

McCarthyn romaaneista on tehty useita elokuvia, joista tunnetuin on Coen-veljesten Menetetty maa (2007). The Counselor ei perustu aiemmin ilmestyneeseen teokseen, vaan kyseessä on McCarthyn oma alkuperäiskäsikirjoitus. McCarthy taitaa olla parempi romaanien kuin elokuvakäsikirjoitusten kirjoittajana, sillä jotain on mennyt vikaan.

Dialogi on runsasta ja kekseliästäkin, mutta teksti ei herää valkokankaalla eloon. Kaikki näyttelijät Javier Bardemista Cameron Diaziin latelevat pitkiä ja moniselitteisiä vuorosanojaan samalla vakavalla naamalla ja täysin yhtä epäluontevasti. Yhdestäkään henkilöhahmosta ei nouse esiin kiinnostavaa persoonaa.

Scott on kuulunut Hollywoodin arvostetuimpiin tekijöihin jo yli 30 vuotta. Näyttää kuitenkin siltä, että jos lajityyppinä on joku muu kuin tieteiselokuva (Alien, Blade Runner) tai historiallinen seikkailudraama (Gladiator), niin lopputulos jää laihaksi. The Counselor on yhtä huono rikoselokuvana kuin Scottin Mainio vuosi (2006) komediana .

Scott tunnetaan etenkin näyttävästä visuaalisesta tyylistään, mutta The Counselor ei näytä erityisen hyvältä. Kohtauksissa lähinnä istutaan ravintoloissa tai kauniisti sisustetuissa huoneissa, puhutaan loputtomasti ja juodaan värikkäitä drinkkejä. Sellaisesta ei synny kunnon elokuvaa

Poikkeuksellisen komeasta tähtikaartista ja menestysohjaajasta huolimatta The Counselor ei menestynyt lippuluukuilla. Elokuva sai surkeat arvostelut. Rotten Tomatoes -prosentti on vaatimattomat 34 prosenttia.

Ohjaaja on syyttänyt elokuvan floppaamisesta heikkoa markkinointia.

Heikosta taloudellisesta menestyksestä huolimatta elokuvalla on myös vankka kannattajajoukko, joka pitää The Counseloria Scottin parhaimmistoon kuuluvana elokuvana.

Oman mielipiteesi voit tarkistaa nyt kahteen otteeseen. The Counselor esitetään Star Channelilla seuraavasti

  • La 22.04.2023 klo 23.10
  • Ma 24.04.2023 klo 03.25

The Counselor kuuluu myös Disney Plussan valikoimaan. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa