Alkuperäinen Tähtien sota -leikkaaja Marcia Lucas ei voi sietää Disneyn Star Warseja: ”Niiden tarinat ovat hirveitä”

Joku sentään uskaltaa puhua Lucasfilmin nykyjohtoa vastaan.

Kaikkein innokkaimmat Star Wars -fanit tietävätkin, että Marcia Lucas pelasti Tähtien sodan (1977) floppaamisen leikkauksellaan. On Lucasin ansiota, että ensimmäisestä elokuvasta saatiin niinkin toimiva paketti. Elokuvasta syntyi lopulta kokonainen viihdeimperiumi.

Marcia oli noihin aikoihin naimisissa George Lucasin kanssa. Marcia auttoi Georgea myös Indiana Jonesien kanssa.

Avioeron jälkeen Marcia painui hiljalleen unohduksiin, vaikka Mark Hamill jaksaakin aina kehua naista Star Warsin sieluksi.

Marcia Lucas lataa täyslaidallisen Lucasfilmin pomon Kathleen Kennedyn ja ohjaaja J.J. Abramsin suuntaan uudessa Imperiumin vastaiskun ja Jedin paluun tuottaneen Howard Kazanjianin kirjoittamassa kirjassa. Lucas ei välitä laisinkaan Disneyn Star Wars -universumista.

– Hän [Kennedy] on fiksu ja älykäs. Todella mahtava nainen, Marcia Lucas kertoo kirjassa.

– Pidän myös hänen miehestään Frankista. Mutta nyt kun Kathy Kennedy johtaa Lucasfilmiä ja J.J. Abrams tekee elokuvia, olen huomannut, etteivät he tajua mitään Star Warsista. He eivät vain ymmärrä sitä. JJ Abrams vieläpä käsikirjoittaa niitä elokuva.

– Raivostuin, kun he tappoivat Han Solon. Olin todella vihainen sen takia. Tappoa ei voinut perustella mitenkään. Se ei ollut loogista. He eivät ymmärrä Jedien tarinaa. He eivät tajua mistä Tähtien sodan magia syntyy. Oikeastiko he halusivat Han Solosta eroon?

Lucas vihasi myös sitä, kuinka Disney ”räki kerran vuodessa elokuvan ulos”.

– En pidä niistä yhtään. Elokuvien tarinat ovat hirveitä. Kammottavia. Hirvittäviä. J.J. Abrams ja Kathy Kennedy, ottakaa yhteyttä niin jutellaan, Lucas pyytää lopuksi.

Lähde: Uproxx

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut