Disneyn pomo paljasti George Lucasin inhonneen Star Wars: The Force Awakens -elokuvaa – koki myös tulleensa petetyksi

Kulisseissa taisi kiehua.

Kun The Force Awakens ilmestyi elokuvateattereihin vuonna 2015, silmäteränsä Lucasfilmin Disneylle myynyt George Lucas saapui paikalle ja heilutteli kättään yleisölle. Hän ei kuitenkaan suostunut puhumaan itse elokuvasta juuri mitään. Hän ei kehunut sitä mutta ei myöskään haukkunut.

Disneyn toimitusjohtaja Bob Iger julkaisi juuri omat muistelmansa. Kirjassa hän paljasti Lucasin todelliset ajatukset ensimmäisestä Disneyn alaisuudessa tehdystä Star Wars -elokuvasta The Force Awakensista.

– Juuri ennen maailmanlaajuista julkaisua Kathy (Kennedy) näytti The Force Awakensin Georgelle. Hän ei salaillut pettymystään. ”Siinä ei ole mitään uutta”, Lucas sanoi. Jokaisessa alkuperäisen trilogian elokuvassa hänelle oli tärkeää esitellä uusia maailmoja, uusia tarinoita, uusia hahmoja ja uusia teknologioita. Tästä hän sanoi, ”ettei siinä olut tarpeeksia visuaalisia tai teknisiä loikkia eteenpäin”, Iger kirjoitti muistelmakirjassaan.

– Hän ei ollut väärässä, mutta ei myöskään ymmärtänyt minkälaisten paineiden alla olimme saadaksemme tehtyä faneille ominaisella tavalla Star Warsilta tuntuvan elokuvan. Olimme tarkoituksella luoneet maailman, joka linkittyi visuaalisesti ja sävyllisesti aikaisempiin elokuviin, jotta emme hairahtuisi liian kauas siitä mitä ihmiset rakastivat ja odottivat. Ja sitten George kritisoi meitä juuri tästä, Iger jatkoi.

Iger uskoi, että The Force Awakensin ohjaaja-käsikirjoittaja J.J Abrams onnistui melkein mahdottomassa tehtävässä, kun hän loi ”täydellisen sillan” sen välille mitä oli ollut ja mitä tulee olemaan.

Tiettävästi Lucas oli myös pettynyt siitä, ettei hänen tarinallisia ideoitaan käytetty uudessa elokuvassa. Hän oli sopinut tästä suullisesti, mutta mitään allekirjoitettua sopimusta ei ollut.

– Kathy toi J.J:n ja Michael Arndtin Georgen maatilalle Pohjois-Kaliforniaan keskustelemaan ideoista elokuvaa varten. George suuttui välittömästi sen jälkeen, kun he alkoivat kuvailla juonta. Hänelle valkeni, ettemme käyttäneet hänen sopimusneuvotteluissa antamaansa tarinaa. Totuus oli, että Kathy, J.J, Alan (Horn) ja minä olimme keskustelleet siitä, mihin suuntaan saagaa pitäisi kuljettaa, eikä se ollut sitä mitä George oli hahmotellut. George tiesi, ettemme olleet sopimuksellisesti sitoutuneita mihinkään, mutta koska olimme ostaneet tarinat, hän ajatteli tämän olevan hiljainen lupaus niiden noudattamisesta. Hän oli pettynyt, että hänen tarinansa hylättiin, Iger vielä kirjoitti.

Tiettävästi Lucas on leppynyt hiukan. Hän on vieraillut ainakin Rogue One, Solo ja The Mandalorian -kuvauksissa ja tarjonnut neuvojaan.

Voit lukea täältä, millainen tarina Lucasilla oli aikoinaan mielessään: Tällainen olisi ollut George Lucasin Star Wars: The Force Awakens.

Lähde: Movie Web

Aiheeseen liittyvä video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut