Venetsian elokuvajuhlien kilpasarja on laadulla täyteen ahdettu – Kisasta tulee kovin vuosiin

Kisasta tulee kova.

26.7.2022 22:31

Venetsian elokuvajuhlat julkistivat tänään ohjelmistonsa. Kilpasarjasta tulee kovin vuosiin, sillä mukana on valtava määrä laadukkaita elokuvia tekeviä raskassarjalaisia.

Ehdolla on esimerkiksi Darren Aronofskyn The Whale, jonka pääroolissa nähdään muun muassa Brendan Fraser. Ohjaaja Noah Baumbachin White Noisessa nähdään puolestaan Adam Driver ja Greta Gerwig.

Netflixin Marilyn Monroe -elokuva Blonde saa myös ensi-iltansa festivaalilla. Päärooleissa nähdään Ana de Armas ja Adrien Brody. Todd Fieldin TÀR kertoo kapellimestarista. Pääroolissa nähdään Cate Blanchett.

Luca Guadagnino yhdistää jälleen voimansa Timothée Chalametin kanssa Bones and All -elokuvassa. Muissa rooleissa muun muassa Mark Rylance, André Holland ja Taylor Russell. Joanna Hoggin The Eternal Daughterissa nähdään Tilda Swinton.

Myös Alejandro Gonzales Inarritu tekee paluun elokuvallaan Bardo. The Banshees of Inisherinissä Martin McDonagh yhdistää voimansa Kukkoilijat-parin Colin Farrellin ja Brendan Gleesonin kanssa. Isän ohjannut Florian Zeller on ohjannut nyt myös elokuvan Poika, jonka päärooleissa nähdään Hugh Jackman, Laura Dern, Vanessa Kirby ja Anthony Hopkins.

Iranilaisen Jafar Panahin uusi No Bears on myös ehdokkaana. Taxi Teheranista tuttu Panahi on tällä hetkellä Iranin valtion pidättämänä.

Kilpailun ulkopuolella nähdään muun muassa Paul Schraderin uusi Master Gardener, sekä vastikään menehtyneen Kim Ki-dukin Call of God.

Lisää luettavaa