Maa: Hong Kong

Assassin’s Creed

Requiescat in pace on tuttu repliikki Assassin’s Creed -pelien ystäville. Pelisarjan salamurhaajasankarit tarjoavat näillä sanoilla viimeisen voitelun uhreilleen. Ikävä kyllä saman litanian voi lukea elokuvalle, sillä niin kalmankankea ja kylmä se on. Elokuvasarja tulee myös mitä luultavimmin kohtaamaan äkillisen loppunsa, koska sillä on elokuvateattereissa vastassa todellinen raskassarjalainen, juggernautti nimeltään Rogue One: A Star Wars Story. Ding ding, tekninen tyrmäys ensimmäisessä erässä.

Red Obsession

Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla Suomen ensiesityksensä saanut viinidokumentti Red Obsession on aiheuttanut innostunutta mutta myös hermostunutta liikehdintää viininharrastajien piireissä ympäri maailmaa. Dokumentti matkaa Ranskan idyllisille viinintuotantoalueille Bordeauxiin, mutta kertoo samalla aiheensa kautta koko maailmaa kohdanneesta taloudellisesta ja kulttuurillisesta muutoksesta.

Pilvikartasto

Maailman kalleimmaksi indie-elokuvaksi julistettu Pilvikartasto kertoo kuusi tarinaa, jotka alkavat ajallisesti 1800-luvun puolivälistä ja päättyvät kaukaiseen sivilisaation tuhon jälkeiseen tulevaisuuteen. Välissä vieraillaan niin 1930-luvun kuin tämän päivän Englannissa, 1970-luvun Kaliforniassa ja 2100-luvun Koreassakin.