Mestariohjaaja Ethan Coenin uutuusleffa floppasi isosti lippukassoilla

On mielenkiintoista nähdä minkälaisia lukemia Dyynin jatko-osa tulee tekemään lippukassoilla.

27.2.2024 15:31

Yhdysvaltojen lippukassoilla on ollut melko hiljaista ennen Denis Villeneuven Dyyni: Osa kahden saapumista teattereihin keskiviikkona 28. helmikuuta. Itse asiassa alkuvuosi on ollut surkeimpia pitkään aikaan.

Suomessa on tosin juhlittu kotimaisia elokuvia, kun Myrskyluodon Maija tekee armottoman kovaa tulosta kotimaisilla lippukassoilla, ja nyt myös Luottomies: All In tiputtelee kovia lukemia tauluun.

Maijan on nähnyt nyt 327 776 katsojaa ja Luottomiehiä on käynyt katsomassa 141 597 katsojaa.

Ethan Coenin Drive-Away Dolls -elokuva sai Yhdysvalloissa ensi-iltansa viikonloppuna. Se tienasi vain 2,4 miljoonaa dollaria ja jäi jopa 11 viikkoa teattereissa pyörineen Vonkkan jalkoihin.

Ensi viikolla Dyyni vie katsojat, joten saattaa olla, ettei Drive-Away Dolls tienaa edes kymmentä miljoonaa USA:ssa. Elokuvan budjetti oli tosin 20 miljoonan luokkaa, joten mitään jättimäisiä tappioita tekijöille ei tästä tule.

Drive-Away Dolls on Ethan Coenin ensimmäinen sooloelokuva ilman veljeään Joelia.

Elokuvan keskiössä on Jamie (Margaret Qualley), joka on eronnut juuri melko sotkuisella tavalla tyttöystävästään. Jamie lähtee kaverinsa Marianin (Geraldine Viswanathan) kanssa tien päälle kohti Tallahasseeta. Naiset törmäävät rikollisiin ja matka mutkistuu kertaheitolla.

Alla Drive-Away Dollsin traileri. Suomen ensi-ilta on näillä näkymin 22.3.

Lähde: Slash Film

Lisää luettavaa