Toimituksen suosikit: Kirottuja, kurottuja, kärsiviä, järsiviä

Tervetuloa syntisten pöytään. Tämän viikon ja viikonlopun uutuuksien joukossa on paljon paranormaalia aktiviteettia. Kärkeen nousivat riivausleffa ja elokuva metallia soittavasta muusikosta, ja kuten kaikki tietävät, sehän on paholaisen musiikkia. Mukana on myös muita vastavirtaan uijia ja siksi nenänvartta pitkin katsottuja.

4.6.2021 12:33

Aikaisemmin ilmestyneet elokuvat, Disney-konnasta kertova Cruella ja Oscar-voittaja Nomadland, veivät kärkipaikat Episodin toimittajien suosikkeina. Myös Oscareissa pärjännyt, ääni- ja leikkauskategorioissa voitot kotiuttanut Sound of Metal pärjäsi uutuuksista parhaiten. Eikä se edes saanut irtopisteitä siitä, että äänityshommissa oli ollut mukana suomalaisia foley-kykyjä: Heikki Kossi, Pietu Korhonen ja Kari Vähäkuopus.

Samalle tähtikeskiarvolle kiri Kirottu 3: Paholaisen vallassa, mutta sen oli nähnyt harvempi toimittaja. Kauhuelokuvalle sopinee, että sitä odottaa pelonsekaisin tuntein, mutta ennakkoepäilyt osoittautuivat vääriksi. Elokuvaa kuvailtiin toimivaksi, jopa painostavaksi kauhuksi, joka ei kakkososan tapaan keskittynyt lanseeraamaan uusia spin-off-leffoja.

Babyteethia on verrattu ya-sairaskertomuksiin Tähtiin kirjoitettuun virhe ja Five Feet Apart, mutta pelkästään positiivisessa mielessä. Ihan kuin vanhemmille ei riittäisi, että heidän teinityttärensä sairastuu vakavasti, tämä menee vielä ihastumaan pikkurikolliseen. Lopputulos on elokuvan nähneiden mukaan aito ja lämmin perhekuvaus.

Ammonite kertoo tosielämän ihmisestä, 1800-luvun alkupuoliskolla eläneestä paleontologi Mary Anningista, mutta elokuvan kertomus hänen elämästään on kuvitteellinen. God’s Own Country -elokuvalla säväyttänyt Francis Lee rakentaa Anningin ja tämän huollettavaksi tupsahtavan ylemmän yhteiskuntaluokan kasvatin välille syvenevää suhdetta. Kate Winslet ja Saoirse Ronan loistavat rooleissaan sukupuolen ja luokan merkitystä karun kauniissa maisemissa tutkailevassa elokuvassa.

Dragon Slayer: Mugen Train selvästi olettaa, että katsoja on nähnyt sen taustalla olevan animesarjan ensimmäisen kauden, sillä se ei edes yritä esitellä hahmojaan ja konseptiaan. Jos nauttii demonien ja niiden metsästäjien verisistä taistoista, elokuvan energia temmannee mukaansa. Jos yrittää epätoivoisesti miettiä kuka, mitä ja miksi, todennäköisesti tuskastuu, varsinkin kun elokuvan lopetus kestää pitempään kuin Kuninkaan paluussa.

Parasta, mitä ihmisnäyttelijöitä ja animaatioeläimiä sekoittavasta Petteri Kaniini: Kani karkuteillä -elokuvasta on sanottu, on että se on parempi kuin vuoden 2018 ensimmäinen osa. Se on melko helppoa, mutta adhd-kohellus viehättänee lapsia samalla kun aikuiset ihmettelevät, miten siihen on ympätty niin paljon metatason vitsejä.

 

Lisää luettavaa